Old Bardstown Kentucky Straight Bourbon 75cl - online kopen

Old Bardstown Kentucky Straight Bourbon 75cl

Old Bardstown Kentucky Straight Bourbon 75cl - online kopen

19,95 Max. 1 per order

Old Bardstown Kentucky Straight Bourbon heeft intense aroma's van granen, specerijen, butterscotch, cocao en citroen. Medium afdronk.

Inhoud
75cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Bourbon whiskey
Land
Amerika
Kenmerk
Kentucky Straight
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Old Bardstown is een product van Kentucky Bourbon Distillers. De naam is een eerbetoon aan een Amerikaans renpaard dat weer vernoemd was naar de plaats waar het vandaan kwam; Bardstown, Kentucky. Het paard won vele prijzen en was een van de beste renpaarden van zijn tijd. Old Bardstown is een op mais gebaseerde bourbon.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel