Noah's Mill Bourbon 75cl - online kopen

Noah's Mill Bourbon 75cl

Noah's Mill Bourbon 75cl - online kopen

€49,95

Noah's Mill Bourbon heeft een diepe amber kleur en in de neus is deze bourbon armoatisch met tonen van honing, caramel en een hint van het gebrande vat. De smaak van Noah's Mill Bourbon heeft een goede balans tussen kracht en complexiteit. Een krachtige smaak van toffee en caramel met een kruidige afdronk.

Inhoud
75cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Alcoholpercentage
57,20 %
Status
Direct leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% mais; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Noah's Mill is een onderdeel van Kentucky Bourbon Distillers. Tot 2012 werd hij gebotteld op 15 jarige leeftijd maar doordat het steeds moeilijker werd om goede bourbons van die leeftijd te vinden wordt hij nu samengesteld uit bourbons van 4 tot 20 jaar oud, afkomsti van verschillende distilleerderijen en gestookt uit verschillende mash bills. De complexiteit van dit procedé vertaalt zich in de smaak, Noah's Mill is een bourbon van zeer grote klasse.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel