Noah's Mill Bourbon 75cl - online kopen

Noah's Mill Bourbon 75cl

Noah's Mill Bourbon 75cl - online kopen

49,95

Noah's Mill Bourbon heeft een diepe amber kleur en in de neus is deze bourbon armoatisch met tonen van honing, caramel en een hint van het gebrande vat. De smaak van Noah's Mill Bourbon heeft een goede balans tussen kracht en complexiteit. Een krachtige smaak van toffee en caramel met een kruidige afdronk.

Inhoud
75cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Alcoholpercentage
57,20 %
Status
Direct leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Noah's Mill is een onderdeel van Kentucky Bourbon Distillers. Tot 2012 werd hij gebotteld op 15 jarige leeftijd maar doordat het steeds moeilijker werd om goede bourbons van die leeftijd te vinden wordt hij nu samengesteld uit bourbons van 4 tot 20 jaar oud, afkomsti van verschillende distilleerderijen en gestookt uit verschillende mash bills. De complexiteit van dit procedé vertaalt zich in de smaak, Noah's Mill is een bourbon van zeer grote klasse.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel