Nikka Taketsuru 17 years 70cl - online kopen

Nikka Taketsuru 17 years 70cl

Nikka Taketsuru 17 years 70cl - online kopen

290,00 Max. 1 per order

Nikka Taketsuru 17 years is genoemd naar de Japanse Nikka oprichter; Mastaka Taketsuru. De 17 years kenmerkt zich door de verse fruit geur in de neus. Bessen, rozijnen, vanille, hout en honing zijn daarna ast ook aanwezig. Qua smaak is de 17 years relatief pittig en bevat deze vanille invloeden, evenals die van bloedsinaasappel en chocolade. De afdronk is middellang, lichtelijk zoet met hints van eiken, fruit en cacao

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Japan
Leeftijd
17
Kleur
Mahoniegoud
Geur
Elegant bouquet van granen
Smaak
Elegant, fruittonen en honing
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet.

Enige tijd geleden was Japanse whisky nog lang niet zo bekend en geroemd als het nu is. De opmars die in Japan gemaakt is, is enorm. Grote namen zoals Yamazaki, Hibiki en Nikka voorzien de markt van verfijnde, verassende en zeer complexe Japanse whisky.  Lichte invloeden vanuit Schotland zijn merkbaar, maar door grote diversiteit in productietechnieken behoudt iedere distilleerderij haar eigen identiteit. De Japanners hebben laten zien dat hun eindproducten niet onder hoeven te doen voor dat uit Schotland en Ierland.

In 1934 is Masataka Taketsuru de Great Japan Juice Co Ltd gestart. De naam werd veranderd in Nikka, wat al in gebruik was als naam waarmee de Japanse markt werd bediend.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel