Nikka Miyagikyo non age Single Malt 50cl - online kopen

€59,95 Max. 1 per order

Nikka Miyagikyo Non Age kenmerkt zich als een uitstekende introductie tot de Japanse whiskies. In de neus ruikt men vers fruit, rozijnen en tropisch hout, met invloeden van citroen en appel. Ook is abricot met enkele hints van yoghurt, eiken en kaneel te onderscheiden. De smaak neigt naar die van groene appels met een vleugje amandel. De afdronk is relatief kort en licht gekruid.

Inhoud
50cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Japan
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Japan heeft op whisky gebied enorme stappen gemaakt. Lichte invloeden vanuit Schotland zijn merkbaar, maar door grote diversiteit in productietechnieken behoudt iedere distilleerderij haar eigen identiteit.

Miyagikyo is een single malt whiskymerk van Nikka. De Miyagikyo distilleerderij werd in 1969 gebouwd in Sendai, in noordelijk Japan. Eigenaar Masataka liep op een dag door het gebied en werd omsloten door de bergen en ingesloten tussen twee rivieren en hij wist meteen dat dit een perfecte plaats was om whisky te maken; het verse, heldere water van Sendai, samen met de frisse lucht en luchtvochtigheid zorgen voor zachte en milde mout, waarvan de whisky wordt gemaakt.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel