Nikka from the Barrel Coffret 50cl - online kopen

Nikka from the Barrel Coffret 50cl - online kopen

44,95

Nikka from the Barrel is een uit Japan afkomstige whisky die door het mengen van gerijpte whisky met een graanwhisky in een apart vak is ontstaan. De flessen worden rechtstreeks uit het vat gebotteld. De pr De productie van deze whisky vindt plaats op het Japanse eiland Hokkaido. Dit eiland heeft gelijke weersomstandigheden als Schotland.

Let op! Dit artikel neemt 3 plekken in de doos in beslag

Inhoud
50cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Blended
Land
Japan
Kleur
Donker goud
Geur
Zoet, citrusvrucht, hout
Smaak
Droog, vol en verfijnd
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
51,40 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Enige tijd geleden was Japanse whisky nog lang niet zo bekend en geroemd als het nu is. De opmars die in Japan gemaakt is, is enorm. Grote namen zoals Yamazaki, Hibiki en Nikka voorzien de markt van verfijnde, verassende en zeer complexe Japanse whisky.  Lichte invloeden vanuit Schotland zijn merkbaar, maar door grote diversiteit in productietechnieken behoudt iedere distilleerderij haar eigen identiteit. De Japanners hebben laten zien dat hun eindproducten niet onder hoeven te doen voor dat uit Schotland en Ierland.

De Nikka Whisky Distilling Company is een producent van Japanse whisky en andere dranken, met een hoofdkantoor in Tokyo, Japan. Het bedrijf heeft een aantal distilleerderijen, waarvan er twee compleet toegewijd zijn aan het produceren van whisky. De Yoichi distilleerderij werd in 1934 opgericht in Yoichi, Hokkaido en de Miyagikyo distilleerderij in de Miyagi prefectuur op noordelijk Honshu werd later in 1969 opgericht. De Nikka Whisky Distilling Company is tegenwoordig tevens eigenaar van de Ben Nevis distilleerderij in Schotland.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel