Midleton Barry Crockett Legacy 70cl - online kopen

Midleton Barry Crockett Legacy 70cl - online kopen

150,00 Max. 1 per order

Middleton Barry Crockett Legacy is een ode aan de Master Blender van het merk. De whisky heeft gerijpt op zowel Bourbon als Amerikaanse Eiken vaten. Op de neus zacht van geur, met hints van gerst, honing rozemarijn, citrus, toffee en appel. Het smakenpalet bevat zoete tabaksbladeren, toffee, honing, vanille en zoet snoep. De afdronk is romig, met veel vanille, kaneel en een vleugje peer.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Licht & Bloemig
Merk
Categorie
Pot Still
Land
Ierland
Kenmerk
Pot Still
Kleur
Licht goud
Geur
Complex,fruit,noten en vanille
Smaak
Zacht, zoet, honing en bloemen
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Het produceren van Pot Still whiskey is een stijl die veelvuldig voorkomt in Ierland. Pot Still whiskey wordt gemaakt op basis van een mix tussen gemoute en ongemoute gerst. Dit zorgt voor een typisch pot still karakter; kruidig en licht zoet.   Traditionele namen uit Ierland, zoals Jameson en Red Breast, gebruiken deze manier van produceren. Een nieuwe naam, zoals Green Spot, hanteert een gelijke methode. Op deze manier wordt de markt van een uitgebreider assortiment aan Pot Still whiskey voorzien.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Midleton is een merk dat valt onder Irish Distillers en wordt sinds 1966 gemaakt in Midleton in het oosten van Cork, Ierland. Irish Distillers is een samensmelting van John Power & Son en John Jameson & Son. In 1972 werd Bushmills er nog aan toe gevoegd en zo ontstond een monopolie is de productie van Ierse whiskey. In 1975 werd de huidige distilleerderij gebouwd. Vele merken Ierse whiskey komen hiervandaan, waaronder het vlaggenschip Midleton Very Rare.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel