Mackinlay's Rare Old Shackleton's Journey 70cl - online kopen

Mackinlay's Rare Old Shackleton's Journey 70cl - online kopen

125,00 Max. 1 per order

Mackinlay's Rare Old Shackleton's Journey werd in 1907 door de bekende ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton voor zijn British Antarctic Expedition besteld. In het jaar 2007, een eeuw later, werden diep in het ijs van Antarctica, 3 kisten van deze lading teruggevonden. Deze mochten pas meegenomen worden, wanneer hier wetenschappelijke redenen voor waren. In het jaar 2010 is uiteindelijk 1 kist naar boven gehaald, welke direct naar het Canterbury Museum is gevlogen. Deze waren blij verrast om 11 flessen, waarvan 10 nog in het orginele stro en papier verpakt waren, terug te vinden. In 2011 zijn uiteindelijk 3 flessen Mackinlay's hun terugreis naar Schotland begonnen. Na de inhoud van deze 3 flessen onderzocht te hebben, is er besloten om deze bijzondere whiskey weer nieuw leven in te blazen en deze opnieuw te gaan produceren.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Kleur
Licht goud
Geur
Fris, met een zweempje peer
Smaak
Fris, noten, fruit en kruiden
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
47,30 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet .

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

De Highlands in Schotland is één van de grootste regio's op het gebied van whisky. Binnen deze regio heerst een grote diversiteit aan handelsmerken en stijlen die men terugvindt in de whisky.  Van rijke en volle smaken naar juist heel licht en floraal, uit deze regio komen bottelingen voort die onder verschillende smaakprofielen te scharen zijn. Bekende namen uit de Higlands regio zijn Glendronach, Glenmorangie, Tomatin en Dalmore.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel