Mackinlay's Rare Old Shackleton's Journey 70cl - online kopen

€125,00 Max. 1 per order

Mackinlay's Rare Old Shackleton's Journey werd in 1907 door de bekende ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton voor zijn British Antarctic Expedition besteld. In het jaar 2007, een eeuw later, werden diep in het ijs van Antarctica, 3 kisten van deze lading teruggevonden. Deze mochten pas meegenomen worden, wanneer hier wetenschappelijke redenen voor waren. In het jaar 2010 is uiteindelijk 1 kist naar boven gehaald, welke direct naar het Canterbury Museum is gevlogen. Deze waren blij verrast om 11 flessen, waarvan 10 nog in het orginele stro en papier verpakt waren, terug te vinden. In 2011 zijn uiteindelijk 3 flessen Mackinlay's hun terugreis naar Schotland begonnen. Na de inhoud van deze 3 flessen onderzocht te hebben, is er besloten om deze bijzondere whiskey weer nieuw leven in te blazen en deze opnieuw te gaan produceren.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Kleur
Licht goud
Geur
Fris, met een zweempje peer
Smaak
Fris, noten, fruit en kruiden
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
47,30 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel