Longmorn 16 years Single Malt 70cl - online kopen

Longmorn 16 years Single Malt 70cl

Longmorn 16 years Single Malt 70cl - online kopen

€79,95

De Longmorn distillerij dateert uit 1893 en het succes is voor een deel toe te schrijven aan de ligging, namelijk aan de rand van Laich O'Moray, een van de belangrijkste gebieden voor het verbouwen van gerst. Licht tintelend voor op de tong, met smaken van kaneel en nootmuskaat, afgewisseld door het zoet van honing. Bijzonder: een unieke verpakking met een leren onderkant.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
75 tot 100
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
16
Kenmerk
Non Chill Filtered
Kleur
Donker goud
Geur
Kruidig, met hinten van hout
Smaak
Honing, fruit en licht rokerig
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
48,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. Tegenwoordig is de Speyside regio nog steeds het gebied waar de grootste distilleerderijen als Glenfiddich, The Macallan, Glenfiddich, Glen Grant en Glenfarclas zijn gevestigd. Het wordt beschouwd als het centrum van de maltproductie. Het merk Glenlivet was al een begrip voordat deze regio alom bekend werd. In 1823 kreeg George Smith als eerste een licentie voor het stoken van whisky in het dal. Glenlivet verwierf zo'n goede reputatie dat de overige whisky stokerijen, als Macallan, Aberlour en Glenfarclas zichzelf de bijnaam Glenlivet gaven. De familie Smith was het hier niet mee eens en wilde zich van de rest onderscheiden en kreeg dan ook in de 19e eeuw wettelijk het recht om hun whisky 'The' Glenlivet te noemen. De regio Speyside bood toentertijd verscheidene voordelen ten opzichte van andere regio's. Zo was er voldoende gerst, geschikt water en voldoende turf in de bodem aanwezig.

De distilleerderij is in 1894 opgericht door John Duff en zijn twee partners, ook oprichters van Glenlossie en Benriach. Longmorn is Gaelic voor 'Heilige Bron'. Door de recessie moest Duff de distilleerderij verkopen aan James Grant, die nu de scepter voert over The Longmorn Distilleries Ltd.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel