Larios Gin 70cl - online kopen

Larios Gin 70cl

Larios Gin 70cl - online kopen

15,50

Larios Gin wordt volgens het London Dry gin recept geproduceerd. Het ondergaat dubbele distillatie in traditionele distilleerketels. Larios Gin wordt gekenmerkt door zijn helderheid, frisheid en delicate citrusaroma's.

Inhoud
70cl
Subgroep
Gin
Merk
Land
Spanje
Stijl
London Dry Gin
Alcoholpercentage
37,50 %
Status
Direct leverbaar
 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Larios Gin kreeg grote bekendheid in de jaren '80 toen de zogenaamde 'longdrinks' in de mode kwamen. De geschiedenis gaat echter terug naar 1866 toen Charles Lamothe, een Franse wijnhandelaar, en zijn Spaanse partner, Ferando Jiménez, Jiménez Lamothe Company oprichtte. Met hun distilleerderijen in Malaga en Manzanares waren ze pioniers in Spanje op het gebied van gedistilleerde dranken. In 1916 kocht José Aurelio Larios, die al geldschieter was, het bedrijf en veranderde de naam in Larios & CIA. In 1932 werd de huidige naam aan de gin gegeven, Larios Dry Gin.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel