Kilbeggan 8 years Single Grain 70cl - online kopen

Kilbeggan 8 years Single Grain 70cl

Kilbeggan 8 years Single Grain 70cl - online kopen

28,95

Kilbeggan 8 years Single Grain is een Ierse single grain whiskey van de Cooley Distilleerderij. In de whiskey komt overvloed van honing, vanille, tropisch fruit, amandel en gekruid eik naar voren.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Grain Whisky
Land
Ierland
Leeftijd
8
Kleur
Goud
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Grain Whisky is niet zo bekend als Single Malt is, maar zonder Grain whisky zou er enkel geen Single Malt bestaan. Het grote deel van de geproduceerde Grain whisky wordt gebruikt om Blended whisky te maken, doordat deze markt het grootst is.   Grain whisky is niet gemaakt van vermouten gerst, zoals Single Malt whisky dit wel is. Grain whisky is veelal gemaakt van tarwe, mais, rogge of een combinatie tussen deze soorten. Typische smaken die in Grain whisky kunnen voorkomen zijn toffee, butterscotch en geroosterd brood.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Kilbeggan whiskey wordt gedistilleerd in de plaats Kilbeggan, in het midden van Ierland. Kilbeggan is in 1757 officieel opgericht toen de familie McManus een licentie kreeg om legaal te distilleren. The Old Kilbeggan Distillery is eveneens de oudste producent die reeds 250 jaar non-stop met een vergunning zijn typische Ierse Blended Whiskey stookt. Tegenwoordig is het eigendom van de Cooley Distillery.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel