Kentucky Vintage 75cl - online kopen

€27,50

Kentucky Vintage Bourbon heeft een zoetig aroma. Met tonen van karamel , maïs, rogge en lichte eiken. De smaak is redelijk vol met een zachte textuur. Ook hier zoete en kruidige invloeden. De afdronk bevat tonen van eiken en rook. Dit tweede is best verassend voor een bourbon, maar het komt de smaak zeker ten goede.

Inhoud
75cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Kenmerk
Kentucky Straight
Kleur
Amber
Geur
Rijk, caramel, zoet fruit
Smaak
Honing, fruit en licht rokerig
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
45,00 %
Status
Direct leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% mais; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel