Kentucky Vintage 75cl - online kopen

Kentucky Vintage 75cl

Kentucky Vintage 75cl - online kopen

27,50

Kentucky Vintage Bourbon heeft een zoetig aroma. Met tonen van karamel , maïs, rogge en lichte eiken. De smaak is redelijk vol met een zachte textuur. Ook hier zoete en kruidige invloeden. De afdronk bevat tonen van eiken en rook. Dit tweede is best verassend voor een bourbon, maar het komt de smaak zeker ten goede.

Inhoud
75cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Bourbon whiskey
Land
Amerika
Kenmerk
Kentucky Straight
Kleur
Amber
Geur
Rijk, caramel, zoet fruit
Smaak
Honing, fruit en licht rokerig
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
45,00 %
Status
Direct leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel