John Walker & Sons Odyssey 70cl - online kopen

John Walker & Sons Odyssey 70cl - online kopen

699,00 Max. 1 per order

John Walker & Sons Odyssey is een ode aan de epische reizen welke de whiskies van Johnnie Walker in de vroegere jaren van de 20e eeuw hebben ondernomen. Het is een zeldzame triple malt, gecreëerd door Master Blender Jim Beveridge. Zijn doel was om de aroma's en sensaties van deze bepalende periode op te roepen. Bij de eerste slok komen toffee en honing aan de oppervlakte, gevolgd door gekookte bessen, geroosterde walnoten en topnoten van delicate citrus. De afdronk is subliem met een perfecte rijke rokerigheid die een eeuwigheid lijkt te duren.

Let op! Dit artikel neemt 12 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Extra
Geschenkverpakking
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet .

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Johnnie Walker onstond in 1820 toen John Walker besloot om whisky te verkopen vanuit zijn groentenzaak in Ayrshire. Omdat de kwaliteit van de whisky's indertijd nogal verschilde, besloot Johnnie Walker om de whisky's te mengen, te "blenden", om zo een constantere kwaliteit te waarborgen. In 1857 werd de inmiddels beroemde vierkante fles geintroduceerd en het hedendaagse label dat onder een diagonale hoek is geplakt om meer ruimte te krijgen voor het 'Walker' logo. Vandaag de dag wordt Johnnie Walker in ongeveer 200 verschillende landen verkocht en gaan er iedere seconde zo'n 6 flessen diverse Johnnie Walker whisky's over de toonbank.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel