James E. Pepper 1776 Straight Rye 100 Proof 70cl - online kopen

James E. Pepper 1776 Straight Rye 100 Proof 70cl

James E. Pepper 1776 Straight Rye 100 Proof 70cl - online kopen

44,95

James E. Pepper 1776 Straight Rye 100 Proof wordt van minimaal 90% rogge geproduceerd. Aroma's van munt, kruidnagel, eucalyptus, chocolade em honing.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Bourbon whiskey
Land
Amerika
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
50,00 %
Status
Direct leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

De Pepper familie distilleerde als vanaf 1776 whisky, maar het was kolonel James E. Pepper (van de 3e generatie) die het merk van 1867 tot 1906 naar grotere hoogtes bracht. Hij was een revolutionair, een bourbon aristocraat en gaf zijn whisky de bijnaam 'Old 1776', naar de oprichting en naar het nog steeds gebruikte originele recept van zijn grootvader. Tegenwoordig is het merk in handen van de Georgetown Trading co. die de whisky, na jaren van onderzoek, op de een gelijke manier produceert als hoe men het deed ten tijde van de Amerikaanse Revolutie.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel