Jack Daniels Sinatra Select 1ltr - online kopen

€124,95 €114,95  

Jack Daniel's Sinatra Select, een ode aan het Amerikaanse icoon Frank Sinatra. Het is geen geheim dat Frank Sinatra groot liefhebber was van sigaren en de daarbij behorende Jack Daniel's whiskey. De Sinatra Select edition is een hommage aan twee belangrijke grootheden van de Amerikaanse geschiedenis, eenieder een absolute topper op hun vakgebied. De Jack Daniel's Sinatra Edition heeft gerijpt op speciaal geselecteerde "Sinatra Vaten" en herbergt een volle smaak van eiken met een zachte, soepele toets van vanille. Het karakter van deze Jack Daniel's weerspiegelt het ruwe, maar toch verfijnde karakter van Frank Sinatra, een smaak, die je net als zijn stem, herkent uit duizenden.

Let op! Dit artikel neemt 2 plekken in de doos in beslag

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Land
Amerika
Categorie
Tennessee Whiskey
Kenmerk
Tennessee
Alcoholpercentage
45,00 %
Status
Direct leverbaar

 

De Tennessee whisky is eigenlijk een bourbon, alleen wordt deze variant voor rijping door ahornhoustkool gefilter en mag deze uitsluitend in de staat Tennessee worden geproduceerd.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Jack Daniels is door de jaren heen misschien wel het boegbeeld geworden voor Amerikaanse Whiskey. Deze wordt gekenmerkt door zoete, rokerige en geroosterde toetsen, hetgeen wordt verkregen door de speciale wijzen van productie die de whiskey uit Tennessee onderscheidt van bourbons. Voordat de jonge whiskey op vat wordt gezet wordt deze gefilterd door een tot 3 meter dikke laag van ahornhoutskool. De oprichter Jack Daniel stookte al whiskey vanaf zijn 14e. In 1866 richtte hij zijn eigen distilleerderij op, genaamd, The Hollow gelegen in Cave Spring nabij Lynchburg.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel