Haig Gold Label 70cl - online kopen

Haig Gold Label 70cl

Haig Gold Label 70cl - online kopen

€14,50 Max. 1 per order

Haig whiskey is de oudste van alle Scotch whisky's. Haig whiskey heeft een rijke geschiedenis, omdat het voor het eerst werd gedestilleerd door John Haig in 1824. Haig Gold Label is een makkelijk te drinken single grin en 40% Malt Blended whisky.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Krachtig & Rokerig
Prijsklasse
tot 25
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Kleur
Mahoniegoud
Geur
Complex, rokerig en caramel
Smaak
Krachtig, veel rook, wat fruit
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Haig, ook bekend als Dimple, Dimple Pinch of Haig Pinch is een Schots whiskymerk, oorspronkelijk geproduceerd door John Haig & Co Ltd. Het merk en de distilleerderij zijn nu onderdeel van Diageo. Haig is opgericht door de Haig familie, waaronder Douglas Haig, een Britse legercommandant die in de Eerste Wereldoorlog grote veldslagen heeft aangevoerd. De familie was, door huwelijk, ook gekoppeld aan de Jameson Irish Whiskey Company. Haig whisky was een van de eerste commerciële Scotch whisky's.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel