Fighting Cock 6 years Bourbon 1ltr - online kopen

Fighting Cock 6 years Bourbon 1ltr

Fighting Cock 6 years Bourbon 1ltr - online kopen

31,95 Max. 1 per order

Fighting Cock 6 years bourbon heeft aroma's van vanille, kruiden en gebrand eiken met een vleugje rum. De smaak is vol en pittig met hints van noten, rum specerijen, eiken en een vleugje caramel.Door het hoge alcoholpercentage leent Fighting Cock 6 years Bourbon zich prima om te drinken met een druppeltje water.

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Leeftijd
6
Kenmerk
Kentucky Straight
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
51,50 %
Status
Beperkt leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

In Amerika wordt door het gehele land heen whiskey geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Fighting Cock wordt geproduceerd in Bardstown, Kentucky in Amerika door Heaven Hill Distilleries Inc. De whisky bevat onder andere mais, gerst en rogge en is ten minste zes jaar gerijpt. Het is zoals de producent het zelf zegt: "glad uit de veren, zo goed."

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel