Fifty Pounds Gin 70cl - online kopen

Fifty Pounds Gin 70cl

Fifty Pounds Gin 70cl - online kopen

27,95

Fifty Pounds Gin is door zijn natuurlijke ingredienten zeer zacht van smaak. Heerlijk in combinatie met Fentimans Tonic.

Let op! Dit artikel neemt 2 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Subgroep
Gin
Merk
Land
Verenigd Koninkrijk
Smaak
Zoet & Zacht
Stijl
London Dry Gin
Alcoholpercentage
43,50 %
Status
Direct leverbaar
 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Fifty Pounds Gin heeft zijn naam te danken aan de Gin Act van 1736. Om legaal gin te mogen stoken in Engeland moest men eerst vijfig pond betalen. In die tijd waren er slechts twee distilleerderijen die deze belasting betaalden. Een gevolg hiervan was dat een kleine familie van onafhankelijke stokers een zachte gin die vol van smaak was produceerde. In de volksmond kreeg het de naam "Fifty Pounds Gin". De productiecapaciteit is niet bijster hoog, aangezien er nog wordt gestookt volgens traditionele methode, wat resulteert in slechts 1000 flessen per distillatie.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel