El Ron Prohibido Habanero 12 years 70cl - online kopen

El Ron Prohibido Habanero 12 years 70cl

El Ron Prohibido Habanero 12 years 70cl - online kopen

24,50

El Ron Prohibido Habanero 12 years is gemaakt middels het Solera systeem. De gebruikte vaten hielden, voorafgaand aan de rum, zoete wijn vast. Hierdoor heeft de rum een lekkere zoete smaak gekregen. Veel tonen van rozijnen en dadels. De afdronk bevat een licht bittertje.

Inhoud
70cl
Verpakking
Doosje/giftpack
Categorie
Dark Rum
Merk
Land
Mexico
Leeftijd
12
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Dark Rum is het hart van de rum historie en staat bekend om de de zoete, volle en krachtige smaken. Tonen van karamel, chocolade en fruit zijn in veel Dark Rums terug te vinden.   Dark Rum is uitermate geschikt om puur te worden genuttigd, door inbreng van complexe en krachtige smaken. Laat je verassen door het grote aanbod en ga op een ontdekkingstocht langs de diverse soorten.

In 1700 arriveerden Spaanse handelsschepen in koloniën in de Nieuwe Wereld overladen met producten uit Spanje. Populair was de zoete wijn in vaten, die later, als ze leeg waren, weer werden gevuld met Chinguirito, een Mexicaanse rum. De rum werd meegenomen naar Spanje en tijdens de lange reis absorbeerde de rum de houtsmaak en de zoetheid van de wijn die in de vaten was getrokken. Dit gaf de rum een geheel nieuw karakter. De drank werd erg populair in Spanje, zelfs zo erg, dat lokale drank producenten het als een bedreiging zagen voor hun eigen waar. Het werd zelfs verboden door de koning van Spanje. De Chinguirito stond ook bekend als Habanero, vernoemd naar de laatste stop op de weg terug van de Nieuwe Wereld naar Spanje: Habana in Cuba. Aldus vertelt de legende die op de achterkant staat van een fles El Ron Prohibido Habanero.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel