E.H. Taylor Single Barrel 75cl - online kopen

E.H. Taylor Single Barrel 75cl

E.H. Taylor Single Barrel 75cl - online kopen

€104,95 Max. 1 per order

Het merk E.H. Taylor wordt geproduceerd door de Buffalo Trace Distillery op basis van de receptuur en methodiek, geïntroduceerd door kolonel E.H. Taylor in de 19e eeuw. Neus: kruidig, eiken, vijgen en pruimen. Smaak: zoet en boterig. Tonen van sinaasappelschil, en tabak. Afdronk: relatief lang met tonen van tabak.

Inhoud
75cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
50,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% mais; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Kolonel Edmund Haynes Taylor jr. wordt gezien als een van de oprichters van de bourbon industrie, vechtend voor de Bottled-in-Bond Act van 1897. Taylor heeft veel innovatieve methodes bedacht die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt, zoals een magazijn waarin dranken klimaatgestuurd kunnen rijpen. Zijn toewijding voor distilleren begon tegen einde van de Amerikaanse Burgeroorlog toen hij de O.F.C Distillery kocht, nu de Buffalo Trace Distillery geheten.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel