Drumguish 70cl - online kopen

Drumguish 70cl - online kopen

€20,95

Drumguish is een whisky afkomstig uit de Speyside regio van Schotland. Zoet, rokerig van geur en redelijk vol van smaak. Hints van walnoten, honing, peper, rook, fudge en rum geven een indicatie van het aroma en de smaken welke men tegenkomt.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
tot 25
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Kleur
Gebroken goud
Geur
Zoet, turf en tonen van mint
Smaak
Stevig, fruit en licht rokerig
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. Tegenwoordig is de Speyside regio nog steeds het gebied waar de grootste distilleerderijen als Glenfiddich, The Macallan, Glenfiddich, Glen Grant en Glenfarclas zijn gevestigd. Het wordt beschouwd als het centrum van de maltproductie. Het merk Glenlivet was al een begrip voordat deze regio alom bekend werd. In 1823 kreeg George Smith als eerste een licentie voor het stoken van whisky in het dal. Glenlivet verwierf zo'n goede reputatie dat de overige whisky stokerijen, als Macallan, Aberlour en Glenfarclas zichzelf de bijnaam Glenlivet gaven. De familie Smith was het hier niet mee eens en wilde zich van de rest onderscheiden en kreeg dan ook in de 19e eeuw wettelijk het recht om hun whisky 'The' Glenlivet te noemen. De regio Speyside bood toentertijd verscheidene voordelen ten opzichte van andere regio's. Zo was er voldoende gerst, geschikt water en voldoende turf in de bodem aanwezig.

Het Schotse Whiskymerk Drumguish kent een rijke geschiedenis. Het is in 1955 opgericht door de Schot George Christie en distilleerde onder de naam 'Speyside Distillery en Bonding'. In het jaar 1956 kocht George de 'Old Milton Estate', dit was een oude graanmolen in de plaats Glen Tronie. Deze molen voorzag het dorp Drumguish van meel. Kwaliteit stond bij de familie Christie hoog in het vaandel, om dit te kunnen garanderen besloten ze om een eigen mout distilleerderij te bouwen. Tegenwoordig wordt 20% van de productie als Single Malt onder de merknaam Drumguish op de markt gebracht. De overige productie wordt op vat gehouden om vele jaren te rijpen en vervolgens als Speyside Single Malt wordt verkocht.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel