Drumguish 70cl - online kopen

Drumguish 70cl - online kopen

20,95

Drumguish is een whisky afkomstig uit de Speyside regio van Schotland. Zoet, rokerig van geur en redelijk vol van smaak. Hints van walnoten, honing, peper, rook, fudge en rum geven een indicatie van het aroma en de smaken welke men tegenkomt.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
tot 25
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Kleur
Gebroken goud
Geur
Zoet, turf en tonen van mint
Smaak
Stevig, fruit en licht rokerig
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Whisky die geproduceerd wordt in de Speyside regio van Schotland staat bekend om ofwel een relatief licht karakter of juist hele volle, rijke en karaktervolle smaken.  Bekende namen uit deze omgeving zijn The Glenlivet, Macallan en Balvenie. De whisky die geproduceerd wordt in deze regio heeft een enorm aandeel in de totale productie die Schotland voortbrengt.

Het Schotse Whiskymerk Drumguish kent een rijke geschiedenis. Het is in 1955 opgericht door de Schot George Christie en distilleerde onder de naam 'Speyside Distillery en Bonding'. In het jaar 1956 kocht George de 'Old Milton Estate', dit was een oude graanmolen in de plaats Glen Tronie. Deze molen voorzag het dorp Drumguish van meel. Kwaliteit stond bij de familie Christie hoog in het vaandel, om dit te kunnen garanderen besloten ze om een eigen mout distilleerderij te bouwen. Tegenwoordig wordt 20% van de productie als Single Malt onder de merknaam Drumguish op de markt gebracht. De overige productie wordt op vat gehouden om vele jaren te rijpen en vervolgens als Speyside Single Malt wordt verkocht.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel