Convalmore 36 years Special Release 2013 70cl - online kopen

€750,00 Max. 1 per order

Convalmore 36 years Special Release 2013 is een fantastische 36-jarige whisky uit de inmiddels gesloten (1985) Convalmore distilleerderij. Als onderdeel van Diageo's 2013 Special Releases, zijn er slechts 2680 cask strenght flessen beschikbaar gesteld. In de neus stroop, koekjes en fruitige zuurtjes, gevolgd door het zoete van honing en gedroogde kruiden. Warme houtsmaken met rode appel en donkere specerijen. In de afdronk rode appelschillen, zacht eik en een vleugje rook. Convalmore 36 years Special Release 2013 is een echte Collectors Item en een zeer zeldzame traktatie.

Let op! Dit artikel neemt 2 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
36
Vintage
2013
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
58,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. Tegenwoordig is de Speyside regio nog steeds het gebied waar de grootste distilleerderijen als Glenfiddich, The Macallan, Glenfiddich, Glen Grant en Glenfarclas zijn gevestigd. Het wordt beschouwd als het centrum van de maltproductie. Het merk Glenlivet was al een begrip voordat deze regio alom bekend werd. In 1823 kreeg George Smith als eerste een licentie voor het stoken van whisky in het dal. Glenlivet verwierf zo'n goede reputatie dat de overige whisky stokerijen, als Macallan, Aberlour en Glenfarclas zichzelf de bijnaam Glenlivet gaven. De familie Smith was het hier niet mee eens en wilde zich van de rest onderscheiden en kreeg dan ook in de 19e eeuw wettelijk het recht om hun whisky 'The' Glenlivet te noemen. De regio Speyside bood toentertijd verscheidene voordelen ten opzichte van andere regio's. Zo was er voldoende gerst, geschikt water en voldoende turf in de bodem aanwezig.

De Convalmore Distillery werd gebouwd in 1894 in Dufftown, een dorp in het hart van de Speyside regio door Convalmore-Glenlivet Distillery Co. Ltd. De distilleerderij werd gedeeltelijk verwoest door een brand in 1909, maar werd snel herbouwd. In 1990 kocht William Grants & Sons, eigenaar van Glenfiddich en Balvenie, de distilleerderij. Sinds 1985 wordt er geen whisky meer gemaakt en wordt Covalmore dus steeds zeldzamer.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel