Chivas Regal 38 years Royal Salute - Stone of Destiny 70cl - online kopen

Chivas Regal 38 years Royal Salute - Stone of Destiny 70cl - online kopen

€495,00 Max. 1 per order

Royal Salute wordt beschouwd als een op zichzelf staand merk. Het betreft een limited edition en is gebotteld in een handgemaakte porseleinen fles. Een saillant detail is de vergulde stop.

Let op! Dit artikel neemt 3 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Leeftijd
38
Verpakking
Kistje
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Chivas Regal geniet een rijke historie. In 1836 verhuisden de broers James en John Chivas van het platteland richting Aberdeen. James werkte daar in een winkel die was gespecialiseerd in o.a. wijn en sterke drank. In 1841 nam hij samen met broer John de winkel over en gingen zij zich verder verdiepen in het zelf maken van sterke drank. Dit, doordat zij vonden dat de Single Malts van die tijd niet aan hun verwachtingen voldeden. Zij begonnen toen zelf met het blenden wat uiteindelijk resulteerde in mooie blended whisky's van Chivas broers. In 1842 bezocht de Engelse Koningin Victoria voor het eerst Schotland en de broers vielen met hun whisky in de belangstelling van de Koningin. Na een jaar kregen ze van dezelfde Koningin een 'royal warrant' oftewel, hofleverancier van het Koningshuis. Vandaar ook de merknaam Chivas Regal, 'regal' staat voor koninklijk en is een eerbetoon aan Koningin Victoria. De echte naamsbekendheid genoot het merk pas vanaf de Tweede Wereldoorlog, toen het merk in Amerika voet aan de grond kreeg en bekende persoonlijkheden gecharmeerd raakten van deze luxe whisky.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel