Bookers Bourbon 7 years 70cl - online kopen

Bookers Bourbon 7 years 70cl

Bookers Bourbon 7 years 70cl - online kopen

62,50 Max. 1 per order

Bookers Bourbon is een rare barrel-strenght bourbon, welke niet wordt gefilterd. Bookers adverteert niet en doet niet aan social media, ze produceren alleen bourbon. Het is een pure bourbon voor de echte bourbon liefhebber.

Inhoud
70cl
Merk
Categorie
Bourbon whiskey
Land
Amerika
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
63,70 %
Status
Direct leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Deze whiskey is ontwikkeld door de Booker Noe, hij was een van de kleinzonen van Jim Beam, waar hij tientallen jaren als Master Distiller had gewerkt. Met zijn small batch gunde hij zich het genoegen een whiskey ongefilterd in cask strength te bottelen, zoals gebruikelijk was in de 19e eeuw. Een kenmerk hiervan is dat het alcoholpercentage bij elke botteling rond de 63% schommelt.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel