Bookers Bourbon 7 years 70cl - online kopen

Bookers Bourbon 7 years 70cl

Bookers Bourbon 7 years 70cl - online kopen

62,50 Max. 1 per order
Inhoud
70cl
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 60,00 t/m 99,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
63,70 %
Status
Direct leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Immigranten uit Ierland die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Tot op de dag van vandaag wordt nagenoeg alle whiskey die geproduceerd wordt in Amerika op Ierse wijze geschreven.

Deze whiskey is ontwikkeld door de Booker Noe, hij was een van de kleinzonen van Jim Beam, waar hij tientallen jaren als Master Distiller had gewerkt. Met zijn small batch gunde hij zich het genoegen een whiskey ongefilterd in cask strength te bottelen, zoals gebruikelijk was in de 19e eeuw. Een kenmerk hiervan is dat het alcoholpercentage bij elke botteling rond de 63% schommelt.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel