Bookers Bourbon 7 years 70cl - online kopen

Bookers Bourbon 7 years 70cl

Bookers Bourbon 7 years 70cl - online kopen

€62,50 Max. 1 per order
Inhoud
70cl
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 60,00 t/m 99,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
63,70 %
Status
Beperkt leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% mais; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Deze whiskey is ontwikkeld door de Booker Noe, hij was een van de kleinzonen van Jim Beam, waar hij tientallen jaren als Master Distiller had gewerkt. Met zijn small batch gunde hij zich het genoegen een whiskey ongefilterd in cask strength te bottelen, zoals gebruikelijk was in de 19e eeuw. Een kenmerk hiervan is dat het alcoholpercentage bij elke botteling rond de 63% schommelt.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel