Black Bull Special Reserve No.2 70cl - online kopen

€199,95 Max. 1 per order

The Black Bull Special Reserve No. 2 Blended Malt Whisky van Duncan Taylor is een Limited Release. Dit is een creatie van een blend die ontstaan is door het mengen van verschillende whisky's uit het hele land met een leeftijd variërend van tussen de 10 en 46 jaar. De malt whisky's die worden gebruikt zijn Aberlour, Auchroisk, Bladnoch, Benrinnes, Bowmore, Bunnahabhain, Caol Ila, Cragganmore, Glen Grant, Glen Moray, Glentauchers en Linkwood. Van deze variant zijn slechts 871 flessen gebotteld en dus oprecht een Limited Release te noemen.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
50,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Black Bull is een eigenwijze creatie van George Willsher, een man die de dingen graag anders deed. Hij begon in 1864 in een kamer van zijn supermarkt/slijterij. Zijn ongebruikelijke formule bestond uit 50% single malt en 50% Single Grain whisky. Terwijl anderen aan een bepaalde stijl probeerden te voldoen, deed George alles op zijn eigen manier. De distilleerderij wordt tegenwoordig nog steeds onafhankelijk gerund, waardoor zij ook nog steeds de vrijheid van toen genieten.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel