Ben Nevis 10 years Single Malt 70cl - online kopen

Ben Nevis 10 years Single Malt 70cl

Ben Nevis 10 years Single Malt 70cl - online kopen

€43,50

Ben Nevis 10 years Single Malt is voor het eerst in het jaar 1996 geintroduceerd en werd aanvankelijk met behulp van whisky uit 1986 geproduceerd. Aroma's van koffie, chocolade en toffee. Zijdezachte afdronk.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Leeftijd
10
Kleur
Amberkleurig met gele tonen
Geur
Turf, peper en zee-invloeden
Smaak
Zacht, kruidig, hint van turf
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

Ben Nevis is een van de weinige whisky distilleerderijen die is gelegen aan de ruige westkust van Schotland. De distilleerderij ligt aan de voet van de gelijknamige berg, dit is tevens de hoogste berg op de Britse eilanden.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel