https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Balvenie 14 years Peat Week 70cl

Balvenie 14 years Peat Week 70cl

69,95 Incl. BTW €99,93/L
Direct leverbaar
Max. 6 per klant

Balvenie Peat Week betreft een 14 jaar oude whisky welke op basis van geturfd gerst is vervaardigd. Men is bij Balvenie slechts één week per jaar bezig met het drogen van gerst op een 100% turfbasis, waardoor dit een bijzonder exemplaar is. De week waarin met geturfd gerst wordt gewerkt, staat bekend als 'Peat Week'.
  
Verwacht een fruitige geur, waarbij zowel gezoete als friszure invloeden van aan bod komen. Dit wordt aangevuld door turf en honing. De smaak doet denken: aan citrus, vanille en honing. Dit wordt ondersteund door hele lichte toetsen van turfrook. De afdronk is lang en zacht, waarbij soepele Speyside invloeden worden aangevuld met zachte turf.

8.8 /10 (5 Reviews)
Inhoud
70cl
Categorie
Single Malt
Merk
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
14 years old
Smaakprofiel
Krachtig & Rokerig
Kenmerk
Non Chill Filtered
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
48,30 %
Status
Direct leverbaar
 

10/10
: Geen opmerking geplaatst

9/10
: Geen opmerking geplaatst

10/10
:"Really good whisky"

7/10
:"Ik had de 2003 volgens de site besteld, maar kreeg 2002. De 2003 was niet op voorraad geweest. Foutief geadverteerd. Deze fles gaat de voorraad in, maar normaal gesproken had ik elke andere fles retour gestuurd. Zeker met dit soort bijzondere edities verwacht ik toch meer accuratie. Jammer, want de rest van de bestelling ging vlot en werd duidelijk gecommuniceerd qua voortgang."