Augustijn Blond 75cl - online kopen

Augustijn Blond 75cl

Augustijn Blond 75cl - online kopen

5,95

Augustijn Blond is een amberblond bier, welke traditioneel gebrouwen werd door de paters Augustijnen in hun klooster te Gent. Sinds 1978 werken zij samen met Brouwerij Van Steenberge, welke de productie tot op heden nog voor hun rekening neemt. Aangezien het doorgist op de fles, kunt u Augustijn Blond jong drinken of voor een langere periode laten rijpen, waardoor de kleur dieper wordt en de smaak meer uitgesproken.

Inhoud
75cl
Categorie
Blond
Land
BelgiŽ
Brouwerij
Van Steenberge
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
7,50 %
Status
Direct leverbaar
 

Blonde bieren hebben een mooie goudgele kleur en staan bekend om de veelal verfijnde smaken, welke uiteen lopen van zacht naar vol.  Blond bier is een hooggistend bier wat steeds populairder wordt. De verfrissende smaken die veel van deze bieren hebben, zorgen ervoor dat dit dé ideale dorstlesser is.

Augustijn wordt sinds 1295 door paters Augustijnen in hun klooster te Gent gebrouwen. In de middeleeuwen brouwden veel paters en monniken hun eigen bier. Water was vaak verontreinigd en dus was het veiliger om bier te drinken, daar bier wordt gekookt tijdens het brouwproces. In 1978 gingen de paters Augustijnen op zoek naar een nieuwe partner voor het brouwen van Augustijn. Brouwerij van Steenberge was een logische keuze, gezien de nabije ligging van het klooster.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel