Armorik Edition Original Double Maturated 70cl - online kopen

Armorik Edition Original Double Maturated 70cl - online kopen

49,50 Max. 1 per order

Armorik Edition Original Double Maturated heeft eerst vijf jaar gerijpt op Breton eiken vaten, alvorens het overging naar sherry vaten. Hier heeft het twee jaar verder gerijpt, waarna de whisky is gebotteld.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Frankrijk
Kenmerk
Double Matured
Kleur
Licht goud
Geur
Zacht, fruitig bouquet
Smaak
Vol, kruidig, met een bite
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
42,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Frankrijk staat bekend als één van de landen waar de meeste whisky wordt naar toe wordt geëxporteerd. Toch zijn er ook producenten uit eigen land die de markt van voortreffelijke whisky voorzien.  Veelal elegant en verfijnd met (exotische) fruitsmaken. De bottelingen van Franse bodem staan bekend om lokale invloeden die men terug kan vinden in de whisky. Het eindresultaat is dan ook échte whisky uit Frankrijk.

Armorik is een whisky afkomstig uit de regio Bretange in het noordwesten van Frankrijk. Het merk is in 1900 opgericht door Leon Warenghem en wordt tot op heden gedistilleerd in de Warenghem Distillerie.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel