Ardmore 25 years Single Malt 70cl - online kopen

Ardmore 25 years Single Malt 70cl - online kopen

€215,00 €190,00 Max. 1 per order

Ardmore 25years Single malt. Een fijne zoete malt, met een dosis lichtzoete turf die ervoor zorgt dat de whisky niet teveel naar een Speyside whisky neigt. De Ardmore 25years, afkomstig uit de gelijknamig distilleerderij in de Huntly, Aberdeenshire in de Schotse hooglanden, is op cask strength gebotteld. Deze 25years geeft een heel ander beeld van Ardmore, maar is zeker niet onaangenaam.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Leeftijd
25
Kleur
Licht goud
Geur
Licht zoet, notige tonen
Smaak
Fris, noten, fruit en kruiden
Verpakking
Kistje
Alcoholpercentage
51,40 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

Ardmore, gevestigd in Kennethmont aan de oostzijde van het gebied Speyside, nabij de stad Aberdeen, is al in 1898 opgericht door Adam Teacher. Hedendaags is dit één van de grootste distilleerderijen die Schotland rijk is. Het grootste gedeelte van de whisky die wordt geproduceerd, gebruikt men voor de blends van het merk Teacher's. Dit merk krijgt zijn echte malt-karakter van de Ardmore-malt.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel