Aberlour 16 years Double Cask 70cl - online kopen

€46,95 Max. 1 per order

Aberlour 16years is strelend, maar stevig van smaak met tonen van bloemen, kruiden, rijpe pruimen en eiken. Een deel van Aberlour 16yr rijpt op traditionele vaten, het andere deel op ex-sherry butts. Hierdoor ontstaan er rijke aroma's en krijgt de whisky een robijn gouden kleur. De Aberlour 16years is de oudste van Aberlours double cask gerijpte whisky's en werd in 2003 op de markt gebracht. Door de 4 jaar langere rijping in bourbon en sherry vaten, krijgt de Aberlour 16 jaar, in tegenstelling tot zijn jongere 12 jaar oude broertje, meer nuance en complexiteit.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
16
Kenmerk
Double Matured
Kleur
Amber
Geur
Complex, fruit, chocolade
Smaak
Mild rokerig, fruit en sherry
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. Tegenwoordig is de Speyside regio nog steeds het gebied waar de grootste distilleerderijen als Glenfiddich, The Macallan, Glenfiddich, Glen Grant en Glenfarclas zijn gevestigd. Het wordt beschouwd als het centrum van de maltproductie. Het merk Glenlivet was al een begrip voordat deze regio alom bekend werd. In 1823 kreeg George Smith als eerste een licentie voor het stoken van whisky in het dal. Glenlivet verwierf zo'n goede reputatie dat de overige whisky stokerijen, als Macallan, Aberlour en Glenfarclas zichzelf de bijnaam Glenlivet gaven. De familie Smith was het hier niet mee eens en wilde zich van de rest onderscheiden en kreeg dan ook in de 19e eeuw wettelijk het recht om hun whisky 'The' Glenlivet te noemen. De regio Speyside bood toentertijd verscheidene voordelen ten opzichte van andere regio's. Zo was er voldoende gerst, geschikt water en voldoende turf in de bodem aanwezig.

Aberlour is afgeleid van het Keltische woord voor "monding van het voortkabbelende stroompje". Het zuivere, heldere water van de Lour is beroemd sinds het begin der jaren, toen van oudsher de Druïden bij deze rivier woonden. Vanwege het nabijgelegen zuivere water besloot James Fleming in 1879 de Aberlour Distilleerderij op te richten. Water is onmisbaar voor de productie van whisky, en met de "Lour" naast de distilleerderij, had Fleming altijd de beschikking over zuiver bronwater.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel