't IJ IPA 24x33c - online kopen

't IJ IPA 24x33c

't IJ IPA 24x33c - online kopen

47,95

't IJ IPA is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting IPA staat voor India Pala Ale. Het is een bier met een fruitige bittere lange afdronk.

Let op! Dit artikel neemt 9 plekken in de doos in beslag

Inhoud
24x33c
Categorie
IPA
Land
Nederland
Brouwerij
't IJ
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
7,00 %
Status
Direct leverbaar
 

IPA staat voor India Pale Ale en wordt geroemd om het hoge hopgehalte. De geuren zijn veelal karaktervol met fruitige invloeden, evenals die uit hop. Dit kan enigszins verschillen per merk.  IPA is al bekend sinds de 19e eeuw. In deze periode werd extra hop aan het bier toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. Op deze manier was er meer zekerheid dat het bier nog goed zou smaken als de oversteek van Engeland naar India was voltooid.

Brouwerij 't IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Muzikant Kasper Peterson richtte het bedrijf op nadat hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Als lid van de band Drukwerk trad hij geregeld in België op en ontwikkelde hij een bovengemiddelde interesse in het bier van de Zuiderburen. Na ruim 20 jaar besloot Kasper een punt achter zijn werk te zetten. Bart Obertop en Patrick Hendrikse werden de nieuwe eigenaren en zetten de traditie van het eigenzinnig lekker bier brouwen door.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel