joseph guy


Joseph Guy: vanuit het hart van de Cognacstreek

Joseph Guy is een populair cognacmerk dat bekend staat om een constante kwaliteit. Met de grootst mogelijke zorg wordt gewerkt aan het vervaardigen van smaakvolle cognac, waarbij jaren aan kennis en opgedane ervaring de sleutel tot het succes vormt. Joseph Guy VS is een bekende verschijning binnen de markt en is dé manier om je kennis te laten maken met de huisstijl van het merk. Lekker krachtig van smaak met een zachte afdronk. Fruit, vanille, kruiden en eikenhout vormen een smaakvolle balans, ontdek het nu zelf.


Meer info


Joseph Guy Cognac: een feit sinds 1820

 
Joseph Guy richtte in 1820 zijn eigen distilleerderij op waarna hij aan de slag ging met het vervaardigen van zijn cognac. De inspiratie hiervoor vloeide voor uit een drank die wij kennen als 'brandewijn'. Eeuwen geleden kochten kooplieden al wijnen uit Frankrijk die vervolgens de oversteek naar de Lage Landen maakten. De wijnen bleven niet altijd goed tijdens het lange transport waardoor het idee ontstond om dit te distilleren, ook wel 'branden' genoemd. Het distillaat noemde men in de Lage Landen 'brandewijn', de Fransen kozen voor eau-de-vie, 'het levenswater'.

Voordat eau-de-vie ontstaat dient wijn eerst een dubbele distillatie te ondergaan. Voor de wijn is vastgelegd dat deze enkel op basis van geselecteerde druivensoorten vervaardigd mag worden. Voor de productie van Joseph Guy cognac is de Ugni blanc druif gekozen. Een uitstekende combinatie van de bodemsoort, het klimaat en voldoende zonuren zorgt ervoor dat de druiven zich optimaal ontwikkelen, wat de kwaliteit van de basiswijn ten goede komt. Na de dubbele distillatie wordt de eau-de-vie ten ruste gelegd op vaten. Dit is de periode waarin het uiteindelijke karakter van de drank ontstaat. Cognac is over de gehele wereld bekend en voor Joseph Guy is dit niet anders.

Zoek je naar een aanbieding van Joseph Guy?

 
Houd dan in gedachten dat je deze fles hier altijd tegen een lage prijs vindt. Ongeacht of je al jaren niets anders drinkt om gewoon een cognac zoekt om bekender te worden met deze dranksoort, je doet er goed aan dit merk te ontdekken. Wanneer je naast Joseph Guy ook nog graag andere goedkope cognac ontdekt, houd dan onze aanbiedingspagina in de gaten en scoor een goede fles tegen een éxtra lage prijs.