https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

byrrh


Byrrh

Byrrh is een aromatisch aperitief, gemaakt van rode of witte wijn, versterkte wijn en kinine. De gebroeders Pallade en Simon Violet, handelaren uit Thuir, Frankrijk, besloten in 1866 in te...


Meer info


spelen op de 'wijnkoorts' die heerste in de regio, door een aperitief te ontwikkelen, op smaak gebracht met kina plant. Ze mengden droge wijnen met versterkte wijn en werd het in eerste instantie als gezondheidsdrankje aan de man gebracht omdat de concurrentie met gevestigde merken te groot was. Door het als medicinaal product te verkopen hadden ze hier geen last van en werd het ook verkocht in drogisterijen. Na de Tweede Wereldoorlog zakte het merk helemaal in, todat het in 1977, nadat het familiebedrijf door interne strubbelingen verdeeld was geraakt, werd overgenomen door Pernod-Ricard. Byrrh wordt nog steeds gemaakt in de fabriek in Thuir, nabij Perpignan.