Tullamore Dew 12 years Sherry Cask Finish 1ltr - online kopen

Tullamore Dew 12 years Sherry Cask Finish 1ltr - online kopen

37,95 Max. 3 per order

Tullamore Dew 12YR is een blend van tenminste 12 jaar oude Ierse Whiskey's. Tullamore 12YR heeft complexe smaken, vol diepte, karakter en rijkheid. Kruiden, gebrand hout en vanille, combineren de smaak van rubuuste pot still met de onderscheidende tonen van malt whisky en tonen van sherry.

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended
Land
Ierland
Leeftijd
12
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Tullamore Dew is één van de meest bekende whiskeys van Ierse bodem. Het merk staat bekend om het combineren van verschillende typen Ierse whiskey; grain whiskey, pot still whiskey en malt whiskey. Tullamore Dew produceert voornamelijk zachte en toegankelijke whiskey.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel