The Macallan Rare Cask 70cl - online kopen

€295,00 Max. 1 per order

The Macallan Rare Cask is uit 16 verschillende Sherry vaten afkomstig. Elk vat is handmatig door Master Whisky Maker Bob Dalgarno gekozen. Het resultaat is een rijke, kruidige Single Malt barstensvol honinh rozijnen, gember, chocolade, appel, citroen en sinaasappel. Verder veel kaneel, vanille en nootmuskaat. Lange, warme afdronk.

Let op! Dit artikel neemt 6 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Kleur
Mahoniegoud
Geur
Kruidig, nootmuskaat, chocola
Smaak
Chocolade, hout, licht kruidig
Extra
Geschenkverpakking
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

The Macallan, volgens menig whiskydrinker en -kenner "de Rolls Royce onder de whisky's", is één van de eerste whisky distilleerderijen die Schotland rijk is. In 1824 kreeg The Macallan distilleerderij zijn officiële vergunning voor het stoken van whisky en vandaag de dag ziet deze er praktisch nog hetzelfde uit als in de 19e eeuw. The Macallan Distillery bevindt zich op een prachtige locatie, in nabijheid van het Eastern Elchies house, het statige landgoed welke uitkijkt op de Macallan Distilleerderij.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel