The Macallan 10 years Fine Oak 70cl - online kopen

€74,95 Max. 1 per order

The Macallan Fine Oak is Triple Cask Matured in een unieke, complexe vatencombinatie. Allereerst de bourbonvaten die gemaakt zijn van wit Amerikaans eikenhout, met daarbij de sherryvaten die eveneens gemaakt zijn van Amerikaans eiken en tot slot de Europese eikenhouten sherryvaten. De laatste soort geeft de meeste kleur en aroma af. De 10YR is zacht van smaak met een perfecte balans van fruit en eiken.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
10
Kleur
Strogeel
Geur
Complex, fruit en honing
Smaak
Rond met een zachte afdronk
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. Tegenwoordig is de Speyside regio nog steeds het gebied waar de grootste distilleerderijen als Glenfiddich, The Macallan, Glenfiddich, Glen Grant en Glenfarclas zijn gevestigd. Het wordt beschouwd als het centrum van de maltproductie. Het merk Glenlivet was al een begrip voordat deze regio alom bekend werd. In 1823 kreeg George Smith als eerste een licentie voor het stoken van whisky in het dal. Glenlivet verwierf zo'n goede reputatie dat de overige whisky stokerijen, als Macallan, Aberlour en Glenfarclas zichzelf de bijnaam Glenlivet gaven. De familie Smith was het hier niet mee eens en wilde zich van de rest onderscheiden en kreeg dan ook in de 19e eeuw wettelijk het recht om hun whisky 'The' Glenlivet te noemen. De regio Speyside bood toentertijd verscheidene voordelen ten opzichte van andere regio's. Zo was er voldoende gerst, geschikt water en voldoende turf in de bodem aanwezig.

The Macallan, volgens menig whiskydrinker en -kenner "de Rolls Royce onder de whisky's", is één van de eerste whisky distilleerderijen die Schotland rijk is. In 1824 kreeg The Macallan distilleerderij zijn officiële vergunning voor het stoken van whisky en vandaag de dag ziet deze er praktisch nog hetzelfde uit als in de 19e eeuw. The Macallan Distillery bevindt zich op een prachtige locatie, in nabijheid van het Eastern Elchies house, het statige landgoed welke uitkijkt op de Macallan Distilleerderij.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel