The Lost Distillery Stratheden Classic Selection 70cl - online kopen

The Lost Distillery Stratheden Classic Selection 70cl

The Lost Distillery Stratheden Classic Selection 70cl - online kopen

52,50 Max. 1 per order

The Lost Distillery Stratheden is onderdeel van de Classic Selection serie, bestaande uit 6 flessen. Neus: vanille, gestoofde appels, een vleugje ananas, citroenschil en wat oud papier. Smaak: pittig, vol en rond. Tonen van peper, zout, gember en munt. De afdronk is middellang met een warme ondertoon. Veel fruit en vanille wat overgaat in lichte rook met wat as.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

The Lost Distillery is een onafhankelijk producent van whisky, met als doel hedendaags whisky te creëren op basis van de stijl van vroeger. Het herleven van oude tijden met nieuwe whisky kan via The Lost Distillery.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel