The Cally Caledonian 40 years Single Grain Whisky 2015 70cl - online kopen

The Cally Caledonian 40 years Single Grain Whisky 2015 70cl - online kopen

995,00 Max. 1 per order

The Cally 40 years Single Grain Whisky heeft aroma's van frisse vruchten als perzik, meloen en sinaasappelschil. Verder hints van eiken en vanillebiscuit. Op de tong heeft The Cally 40 years Single Grain Whisky hints van vanille en zachte chocolade. In het gehemelte vooral kruidig met gebrande suiker en cacao, donkere vruchten en rozijnen. Deze single grain heeft een lang aanhoudende afdronk en is complex met tonen van chocolade, eiken, toffe en koffie.

Let op! Dit artikel neemt 6 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Grain Whisky
Land
Schotland
Regio
Lowland
Leeftijd
40
Kenmerk
Grain Whisky
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
53,30 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Grain Whisky is niet zo bekend als Single Malt is, maar zonder Grain whisky zou er enkel geen Single Malt bestaan. Het grote deel van de geproduceerde Grain whisky wordt gebruikt om Blended whisky te maken, doordat deze markt het grootst is.   Grain whisky is niet gemaakt van germoute gerst, zoals Single Malt whisky dit wel is. Grain whisky is veelal gemaakt van tarwe, mais, rogge of een combinatie tussen deze soorten. Typische smaken die in Grain whisky kunnen voorkomen zijn toffee, butterscotch en geroosterd brood.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

In de Lowland regio van Schotland wordt relatief veel gedistilleerd, maar weinig hiervan is Single Malt whisky. Een groot deel van de blended whisky die Schotland rijk is, wordt hier geproduceerd.  Vroeger werd alle whisky, afkomstig uit deze regio, driemaal gedistilleerd alvorens het werd gebotteld. Vandaag de dag is dit niet meer het geval. Momenteel is bekend dat enkel Auchentoshan deze drievoudige distillatiemethode nog hanteert.

The Cally is een koosnaam voor de Caledonian distilleerderij waar deze single grain is gemaakt. De distilleerderij staat in regio van Edinburgh en is in 1988 al gesloten. de voorraden slinken aardig, ofschoon de distilleerderij rond 1900 toch de op één na grootste distilleerderij van het Verenigd Koninkrijk was.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel