The Cally Caledonian 40 years Single Grain Whisky 2015 70cl - online kopen

The Cally Caledonian 40 years Single Grain Whisky 2015 70cl - online kopen

€995,00 Max. 1 per order

The Cally 40 years Single Grain Whisky heeft aroma's van frisse vruchten als perzik, meloen en sinaasappelschil. Verder hints van eiken en vanillebiscuit. Op de tong heeft The Cally 40 years Single Grain Whisky hints van vanille en zachte chocolade. In het gehemelte vooral kruidig met gebrande suiker en cacao, donkere vruchten en rozijnen. Deze single grain heeft een lang aanhoudende afdronk en is complex met tonen van chocolade, eiken, toffe en koffie.

Let op! Dit artikel neemt 6 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Grain Whisky
Land
Schotland
Regio
Lowland
Leeftijd
40
Kenmerk
Grain Whisky
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
53,30 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Lowlands beslaan een gebied van de grens van Engeland tot aan een denkbeeldige lijn tussen Greenock (bij Glasgow), langs de rivier Clyde en Dundee. Halverwege de 19e eeuw waren hier veel distilleerderijen gevestigd die met pot stills werkten. De grootste concurrenten voor dit type distilleerderijen waren de stokerijen die produceerden met de vele malen goedkopere grondstof graandistillaat. Gevolg hiervan is dat er slechts drie distilleerderijen zijn overgebleven. Veelal produceren ze whisky's met een licht karakter en onopvollande aroma's die meestal driemaal worden gedistilleerd en amper turfachtig zijn qua smaak met een droge afdronk.

The Cally is een koosnaam voor de Caledonian distilleerderij waar deze single grain is gemaakt. De distilleerderij staat in regio van Edinburgh en is in 1988 al gesloten. de voorraden slinken aardig, ofschoon de distilleerderij rond 1900 toch de op één na grootste distilleerderij van het Verenigd Koninkrijk was.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel