Stronachie 18 years Single Malt 70cl - online kopen

€57,95

Stronachie 18 years behoort toe aan Benrinnes. Stronachie wordt gebotteld in relatief kleine batches en kenmerkt zich door rijke en volle smaken. Neus: honing, bourbon, banaan, geroosterd brood en gerst. Smaak: boterig, kruidig, romig met subtiele cacao tinten. Door toevoeging van enkele druppeltjes water opent de whisky zich: florale tonen komen naar voren, evenals die van chocolade en popcorn.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Leeftijd
18
Kleur
Goud
Geur
Moutig, toetsen van sherry
Smaak
Vol, zoet, sherry, fruit
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

De Stronachie distilleerderij was in gebruik tot 1928, waarna de productie een halt toe was geroepen. De A.D. Rattray distilleerderij kreeg een originele fles uit 1904 in handen en besloot deze nieuw leven in te blazen. Hedendaags produceren zij de bottelingen die op de markt te vinden zijn.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel