Smoky Goat Blended Scotch Whisky 70cl - online kopen

Smoky Goat Blended Scotch Whisky 70cl

Smoky Goat Blended Scotch Whisky 70cl - online kopen

24,95

Smoky Goat is een Schotse blended whisky een smaakpalet dat zoet begint en eindigt met rokerige honing tinten. De bedenker van Smoky Goat had de ambitie om 's werelds meest rokerige blend te maken. Deze creatie is benoemd tot 'Best Whisky Innovation' in 2015 en heeft ook een goude medaille verdiend tijdens de 'World Spirits Competition' gehouden in San Francisco, 2016.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Krachtig & Rokerig
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Regio
Islay
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Islay staat bekend als dé regio uit Schotland waar enkele van de beste 'peated' whisky wordt geproduceerd. Bekende namen uit deze regio zijn Lagavulin, Laphroaig, Bowmore en Ardbeg.  Ruig, complex, rokerig, karaktervol en soms zelf medicinaal, zijn termen die veelvuldig gebruikt worden bij het beschrijven van Islay whisky. Dit gaat gepaard met eigen invloeden afkomstig van iedere distilleerderij uit deze regio.

Smoky Goat is een blended whisky die vakkundig geproduceerd is op basis van zoet graan, mout afkomstig uit de Highland regio en Islay whisky voor de rokerigheid. Smoky Goat is bedacht door Craig Wallace die de ambitie had om 's werelds meest rokerige blend te maken.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel