Singleton of Dufftown Trinite 1ltr - online kopen

Singleton of Dufftown Trinite 1ltr - online kopen

54,50

De Singleton of Dufftown Trinité 1LTR is een expressie die samen met de Unité en de Artisan de Travel Retail range vormt van Singleton. De Trinité wordt gemaakt van whisky's die apart gerijpt hebben in Europees en Amerikaans eiken vaten en daarna samen in één vat hun laatste periode doorbrengen. Dit laatste rustmoment in het derde vat geeft de Singleton of Dufftown Trinité 1LTR tijd om fantastisch rijke smaken te ontwikkelen. Het resultaat is een Single Malt met hints van donkere chocolade, peer en amandelen.

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Whisky die geproduceerd wordt in de Speyside regio van Schotland staat bekend om ofwel een relatief licht karakter of juist hele volle, rijke en karaktervolle smaken.  Bekende namen uit deze omgeving zijn The Glenlivet, Macallan en Balvenie. De whisky die geproduceerd wordt in deze regio heeft een enorm aandeel in de totale productie die Schotland voortbrengt.

Singleton of Dufftown distilleert zijn whisky's in een kleine plaats naast Dufftown. De 'Dullan Water' rivier is de natuurlijke scheiding van de distilleerderij met Dufftown. Het deel 'Dufftown' in de merknaam verwijst naar 'Duff Clan' een clan die altijd in deze omgeving heeft gewoond en grote stukken land bezat. Op het moment dat whisky een enorme toevlucht nam, kwamen in 1890 de twee Liverpoolse ondernemers Richard Stackpole en Peter Mackenzie richting de Speyside. Ze wilden kijken of het mogelijk was om de molens uit het gebied te gebruiken bij het distilleerproces. Samen met John Symon, de eigenaar Distillery Company Limited op te richten. Echter, vertrok Peter Mackenzie in 1898 naar Edinburgh om zelf whisky te gaan produceren. Na periodes van ups and downs en moest hij genoodzaakt alles verkopen aan Arthur Bell. Onder zijn hoede floreerde de onderneming en verkocht het aan Guinness. Deze werd vervolgens weer overgenomen door de huidige eigenaar Diageo. Tot op heden is de Dufftown Distillery de grootste distilleerderij van de Diageo UDV groep.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel