Singleton of Dufftown Trinite 1ltr - online kopen

€54,50

De Singleton of Dufftown Trinité 1LTR is een expressie die samen met de Unité en de Artisan de Travel Retail range vormt van Singleton. De Trinité wordt gemaakt van whisky's die apart gerijpt hebben in Europees en Amerikaans eiken vaten en daarna samen in één vat hun laatste periode doorbrengen. Dit laatste rustmoment in het derde vat geeft de Singleton of Dufftown Trinité 1LTR tijd om fantastisch rijke smaken te ontwikkelen. Het resultaat is een Single Malt met hints van donkere chocolade, peer en amandelen.

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. Tegenwoordig is de Speyside regio nog steeds het gebied waar de grootste distilleerderijen als Glenfiddich, The Macallan, Glenfiddich, Glen Grant en Glenfarclas zijn gevestigd. Het wordt beschouwd als het centrum van de maltproductie. Het merk Glenlivet was al een begrip voordat deze regio alom bekend werd. In 1823 kreeg George Smith als eerste een licentie voor het stoken van whisky in het dal. Glenlivet verwierf zo'n goede reputatie dat de overige whisky stokerijen, als Macallan, Aberlour en Glenfarclas zichzelf de bijnaam Glenlivet gaven. De familie Smith was het hier niet mee eens en wilde zich van de rest onderscheiden en kreeg dan ook in de 19e eeuw wettelijk het recht om hun whisky 'The' Glenlivet te noemen. De regio Speyside bood toentertijd verscheidene voordelen ten opzichte van andere regio's. Zo was er voldoende gerst, geschikt water en voldoende turf in de bodem aanwezig.

Singleton of Dufftown distilleert zijn whisky's in een kleine plaats naast Dufftown. De 'Dullan Water' rivier is de natuurlijke scheiding van de distilleerderij met Dufftown. Het deel 'Dufftown' in de merknaam verwijst naar 'Duff Clan' een clan die altijd in deze omgeving heeft gewoond en grote stukken land bezat. Op het moment dat whisky een enorme toevlucht nam, kwamen in 1890 de twee Liverpoolse ondernemers Richard Stackpole en Peter Mackenzie richting de Speyside. Ze wilden kijken of het mogelijk was om de molens uit het gebied te gebruiken bij het distilleerproces. Samen met John Symon, de eigenaar Distillery Company Limited op te richten. Echter, vertrok Peter Mackenzie in 1898 naar Edinburgh om zelf whisky te gaan produceren. Na periodes van ups and downs en moest hij genoodzaakt alles verkopen aan Arthur Bell. Onder zijn hoede floreerde de onderneming en verkocht het aan Guinness. Deze werd vervolgens weer overgenomen door de huidige eigenaar Diageo. Tot op heden is de Dufftown Distillery de grootste distilleerderij van de Diageo UDV groep.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel