Rowan's Creek Bourbon 75cl - online kopen

Rowan's Creek Bourbon 75cl

Rowan's Creek Bourbon 75cl - online kopen

39,50

Rowan's Creek Bourbon is zacht in de neus met hints van perzik en een licht houtachtig karakter. De smaak is jong, niet bitter, maar voor op de tong toch grof en hard. Achter op de tong heeft Rowan's Creek tonen van gerijpt eiken en karamel. Tevens flinters van honing en cederhout.

Inhoud
75cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
50,01 %
Status
Direct leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Rowan's Creek is een Bourbon vernoemd naar het riviertje waaraan de distilleerderij is gevestigd in Bardstown, Kentucky. Het riviertje op zijn beurt is weer vernoemd naar John Rowan, een staatsman in Kentucky eind 17e en begin 18e eeuw. Het merk is eigendom van KBD.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel