Port Ellen 32 years Special Release 2015 70cl - online kopen

Port Ellen 32 years Special Release 2015 70cl - online kopen

€3.250,00 Max. 1 per order

Port Ellen 32 years heeft een intensief en complex aroma met tonen van rode appels, rijpe peren en zoete toffee. Daarna hints van zeelucht, zeewier en as van een kampvuur met een vleugje menthol. Op de tong is Port ellen 32 years kruidig, zoet en prikkelend droog. Voornamelijk hints van suikerzoete toffee, rook en gecaramelliseerde sinaasappel met een kruidige ondertoon.

Let op! Dit artikel neemt 6 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Islay
Leeftijd
32
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
53,90 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Uit de whisky regio Islay komen de whisky's met een meer uitgesproken karakter. De whisky's uit deze regio worden gekenmerkt door een rokerig turfachtig karakter met een droge en krachtige smaak. Door de altijd maar aanwezige wind en de vele regenbuien is de turf op Islay doordrenkt met het zoute zeewater. Hierdoor zijn er sporen van zeewier en resten van zeewater te proeven. In de regio Islay zijn 8 actieve distilleerderijen te weten: Lagavulin, Ardbeg, Laphroaig, Caol Ila, Bowmore, Bunnahabhain, Kilchoman en Bruichladdich.

De Port Ellen Distillery is gevestigd op het Schotse eiland Islay. In 1825 is het opgericht als een mout molen, maar later tussen 1833 en 1892 langzaam omgebouwd tot distilleerderij. In 1983 is de distilleerderij gesloten en de voorraden zijn nu eigendom van Diageo. Port Ellen Whisky wordt meer en meer een verzamelobject, naarmate de voorraad slinkt.

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel