Port Ellen 32 years Special Release 2015 70cl - online kopen

Port Ellen 32 years Special Release 2015 70cl - online kopen

3.250,00 Max. 1 per order

Port Ellen 32 years heeft een intensief en complex aroma met tonen van rode appels, rijpe peren en zoete toffee. Daarna hints van zeelucht, zeewier en as van een kampvuur met een vleugje menthol. Op de tong is Port ellen 32 years kruidig, zoet en prikkelend droog. Voornamelijk hints van suikerzoete toffee, rook en gecaramelliseerde sinaasappel met een kruidige ondertoon.

Let op! Dit artikel neemt 6 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Islay
Leeftijd
32
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
53,90 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Islay staat bekend als dé regio uit Schotland waar enkele van de beste 'peated' whisky wordt geproduceerd. Bekende namen uit deze regio zijn Lagavulin, Laphroaig, Bowmore en Ardbeg.  Ruig, complex, rokerig, karaktervol en soms zelf medicinaal, zijn termen die veelvuldig gebruikt worden bij het beschrijven van Islay whisky. Dit gaat gepaard met eigen invloeden afkomstig van iedere distilleerderij uit deze regio.

De Port Ellen Distillery is gevestigd op het Schotse eiland Islay. In 1825 is het opgericht als een mout molen, maar later tussen 1833 en 1892 langzaam omgebouwd tot distilleerderij. In 1983 is de distilleerderij gesloten en de voorraden zijn nu eigendom van Diageo. Port Ellen Whisky wordt meer en meer een verzamelobject, naarmate de voorraad slinkt.

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel