Overeem Sherry Cask Matured Single Malt Whisky 70cl - online kopen

Overeem Sherry Cask Matured Single Malt Whisky 70cl - online kopen

150,00 Max. 1 per order

Overeem Sherry Cask uit Tasmanië heeft op de neus tonen van chocolade ijs, citrus, vanille, gedroogd fruit, suiker, menthol kaneel en cake. Op de tong meer chocolade, kaneel, vanille, gras, gekookt fruit en geroosterde noten. De afdronk heeft hints van noten en gedroogd fruit met sherry tinten.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Australie
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

De omstandigheden om whisky te maken zijn ideaal in Tasmanië. Alle benodigde onderdelen (gerst, water en turf) zijn aanwezig. Typische Australische whisky kenmerken zijn de tonen van vanille, evenals die van appel en eiken.  Australië is niet het eerste whiskyland waaraan gedacht wordt, maar toch is de kwaliteit van de whisky die hier wordt geproduceerd zeer aangenaam. Probeer eens Overeem whisky of die van Hellyers Road. Australische whisky is ideaal voor de avonturier die graag whisky uit niet-traditionele whiskylanden probeert.

Overeem whisky is single malt van Tasmaanse afkomst. Het wordt gemaakt van de beste ingrediënten die Tasmanië te bieden heeft: gerst van uitmuntende kwaliteit, evenals schoon en zuiver drinkwater. Alle Overeem whisky rijpt in 100 liter Franse, of Amerikaanse eiken vaten voor een periode van minimaal vijf jaar. Iedere Overeem whisky wordt gebotteld als een single cask whisky met een individuele nummering, zodat het type vat en flesnummer duidelijk zijn.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel