Old Grand Dad Bourbon 70cl - online kopen

Old Grand Dad Bourbon 70cl

Old Grand Dad Bourbon 70cl - online kopen

18,50 Max. 1 per order

Old Grand Dad Bourbon heeft een zeer hoog rogge gehalte. Een pittige bourbon in traditionele stijl.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Bourbon whiskey
Land
Amerika
Kenmerk
Kentucky Straight
Kleur
Amber
Geur
Honing, vanille, citrus, eiken
Smaak
Moutig zoetje met citrusvrucht
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Old Grand-Dad Whiskey wordt geproduceerd in de Jim Beam distilleerderij in Cermont, Kentucky. Het werd opgericht door Raymond B. Hayden en hij vernoemde het naar zijn opa Basil. Basil Hayden was een bekende distilleerder in zijn tijd. Op elke fles Old Grand-Dad staat een afbeelding afgebeeld van zijn buste. Het merk valt tegenwoordig onder Beam Suntory.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel