Nikka Miyagikyo 15 years Single Malt 70cl - online kopen

Nikka Miyagikyo 15 years Single Malt 70cl

Nikka Miyagikyo 15 years Single Malt 70cl - online kopen

250,00 Max. 1 per order

Nikka Miyagikyo 15 years komt van de gelijknamige distilleerderij Mikyagikyou. De 15 years is in de neus zoet, met hints van vanille, toffeeappel en kruiden. De smaak kenmerkt zich door fruit invloeden, in combinatie met dat van toffee. De afdronk is kruidig en middellang.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Japan
Leeftijd
15
Kleur
Amber
Geur
Complex, fruit, chocolade
Smaak
Mild rokerig, fruit en sherry
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
45,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Enige tijd geleden was Japanse whisky nog lang niet zo bekend en geroemd als het nu is. De opmars die in Japan gemaakt is, is enorm. Grote namen zoals Yamazaki, Hibiki en Nikka voorzien de markt van verfijnde, verassende en zeer complexe Japanse whisky.  Lichte invloeden vanuit Schotland zijn merkbaar, maar door grote diversiteit in productietechnieken behoudt iedere distilleerderij haar eigen identiteit. De Japanners hebben laten zien dat hun eindproducten niet onder hoeven te doen voor dat uit Schotland en Ierland.

Miyagikyo is een single malt whiskymerk van Nikka. De Miyagikyo distilleerderij werd in 1969 gebouwd in Sendai, in noordelijk Japan. Eigenaar Masataka liep op een dag door het gebied en werd omsloten door de bergen en ingesloten tussen twee rivieren en hij wist meteen dat dit een perfecte plaats was om whisky te maken; het verse, heldere water van Sendai, samen met de frisse lucht en luchtvochtigheid zorgen voor zachte en milde mout, waarvan de whisky wordt gemaakt.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel