Muckle Flugga Blended Malt 70cl - online kopen

Muckle Flugga Blended Malt 70cl

Muckle Flugga Blended Malt 70cl - online kopen

37,95

De Muckle Flugga draagt de naam van het gelijknamige eiland waar deze wordt gedistilleerd. Muckle Flugga maakt onderdeel uit van de Shetland eilanden van Schotland. De whisky is een blend van 6 single malts die per boot van het Shetland eiland Unst naar Muckle Flugga wordt verscheept. De distilleerderij bevindt zich vlak naast de vuurtoren van het eiland en is in 1854 door Robert Luis Stevensons vader opgericht. De whisky wordt een jaar lang op het eiland gerijpt om het zijn eigen karakter te geven alvorens het wordt gebotteld en verscheept.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Muckle Flugga is een fascinerende whisky. Zes Schotse Single Malts worden geblend en het resultaat wordt vervolgens naar Unst gebracht, een van de noordelijkste eilandjes van Schotland, behorend bij de Shetlandeilanden. Hier ligt ook de Muckle Flugga vuurtoren, en daar wordt de whisky gedurende een jaar bewaard, waar het alle harde en ruwe seizoenen doorstaat.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel