Muckle Flugga Blended Malt 70cl - online kopen

Muckle Flugga Blended Malt 70cl

Muckle Flugga Blended Malt 70cl - online kopen

€37,95

De Muckle Flugga draagt de naam van het gelijknamige eiland waar deze wordt gedistilleerd. Muckle Flugga maakt onderdeel uit van de Shetland eilanden van Schotland. De whisky is een blend van 6 single malts die per boot van het Shetland eiland Unst naar Muckle Flugga wordt verscheept. De distilleerderij bevindt zich vlak naast de vuurtoren van het eiland en is in 1854 door Robert Luis Stevensons vader opgericht. De whisky wordt een jaar lang op het eiland gerijpt om het zijn eigen karakter te geven alvorens het wordt gebotteld en verscheept.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Muckle Flugga is een fascinerende whisky. Zes Schotse Single Malts worden geblend en het resultaat wordt vervolgens naar Unst gebracht, een van de noordelijkste eilandjes van Schotland, behorend bij de Shetlandeilanden. Hier ligt ook de Muckle Flugga vuurtoren, en daar wordt de whisky gedurende een jaar bewaard, waar het alle harde en ruwe seizoenen doorstaat.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel