Montagne Noire Merlot 75cl - online kopen

Montagne Noire Merlot 75cl

Montagne Noire Merlot 75cl - online kopen

6,75

Montagne Noire ligt tussen Carcassonne en Beziers in de Languedoc. Het zuidelijke klimaat, uitzonderlijke terroir en de moderne vinificatietechnieken zorgen voor deze fruitige en elegante wijnen. Montagne Noire Merlot is een soepele wijn met aroma's van rijp rood fruit en een beetje peper.

Inhoud
75cl
Categorie
Rood
Land
Frankrijk
Druif
Merlot
Merk
Sluiting
Schroefdop
Smaak
Soepel & Rond
Alcoholpercentage
13,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, waarbij de schil kleurstoffen bevat die zorgen voor de rode kleur. Bekende rode wijnsoorten zijn de Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. Qua kleur kan rode wijn verschillen, dit is afhankelijk van het druivenras en de lagertijd.   De gebruikte druif is van invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Ditzelfde geldt voor de ouderdom en de streek waaruit de druif afkomstig is. Er zijn droge rode wijnen en zoete rode wijnen. Bij droge rode wijn is tijdens de gisting nagenoeg al het suiker in de druif vergist, hierdoor zit er bijna geen suiker meer in de wijn. Bij zoete rode wijn is er tijdens de gisting zoveel suiker aanwezig dat dit niet allemaal omgezet kan worden. Het overgrote deel van het huidige aanbod betreft droge rode wijnen.   Rode wijn is de ideale partner bij vele gerechten, welke wijn de juiste is hangt af van het gerecht en van de persoonlijke smaak. Over het algemeen passen krachtige, complexe rode wijnen goed bij koolhydraatrijke maaltijden. Lichtere wijnen passen vaak beter bij minder complexe gerechten. Vergeet niet; uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak.

Montagne Noire, het wijnhuis gelegen in de Languedoc, tussen Carcassonne en Beziers, heeft door het zuidelijke Franse klimaat een fruitig en elegant smaakpalet. Door de moderne vinificatietechnieken hebben de wijnen van Montagne Noire klasse en heerlijk doordrinkbaar.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel