Maltky Original 70cl - online kopen

Maltky Original 70cl

Maltky Original 70cl - online kopen

10,95

Maltky Original is mild van geur en fris van smaak. De geur doet denken aan lichte turf, evenals aan mout. De smaak bevat tonen van fruit, noten en kruiden.

Inhoud
70cl
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Kleur
Goud
Geur
Milde malt geuren, lichte turf
Smaak
Fris, noten, fruit en kruiden
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
35,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Maltky is een Nederlands product, gemaakt in Schiedam door U.T.O. (Uit Tegenweer Opgericht). In 1777 wordt het familiebedrijf door Pieter Jansen opgericht. Zijn achterkleinzoon, Herman, begint later een eigen glasfabriek naast de distilleerderij omdat de glasleverancier lagere prijzen rekent bij de concurrent. Die fabriek krijgt de ironische naam UTO. Door een fusie met een andere distilleerderij in 1972 verandert de afkorting in Unaniem Tot Overeenstemming. tegenwoordig heet het 'Herman Jansen'. Maltky een blend van Schotse whisky en Nederlandse neutrale alcohol. De naam is een samenvoeging van Malt en Whisky.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel