Maltky Original 70cl - online kopen

Maltky Original 70cl

Maltky Original 70cl - online kopen

€10,95

Maltky Original is mild van geur en fris van smaak. De geur doet denken aan lichte turf, evenals aan mout. De smaak bevat tonen van fruit, noten en kruiden.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
tot 25
Alcohol%
t/m 39,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Kleur
Goud
Geur
Milde malt geuren, lichte turf
Smaak
Fris, noten, fruit en kruiden
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
35,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Maltky is een Nederlands product, gemaakt in Schiedam door U.T.O. (Uit Tegenweer Opgericht). In 1777 wordt het familiebedrijf door Pieter Jansen opgericht. Zijn achterkleinzoon, Herman, begint later een eigen glasfabriek naast de distilleerderij omdat de glasleverancier lagere prijzen rekent bij de concurrent. Die fabriek krijgt de ironische naam UTO. Door een fusie met een andere distilleerderij in 1972 verandert de afkorting in Unaniem Tot Overeenstemming. tegenwoordig heet het 'Herman Jansen'. Maltky een blend van Schotse whisky en Nederlandse neutrale alcohol. De naam is een samenvoeging van Malt en Whisky.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel