Maker's Mark Giftset 70cl - online kopen

€29,95 €24,95  

Maker's Mark is met de hand vervaardigd. Door rode wintertarwe in plaats van rogge te gebruiken, ontstaat er een heerlijke zachte smaak. Vervolgens wordt het op smaak gebotteld en niet op leeftijd. Elke flessenhals wordt afgesloten met was en wordt voorzien van het zegel van de producent. De Giftset bevat één glas en de Maker's Mark.

Let op! Dit artikel neemt 2 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Kenmerk
Kentucky Straight
Kleur
Amber
Geur
Warm, granen en vanille
Smaak
Romig, honing en eiken
Extra
Geschenkverpakking
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
45,00 %
Status
Direct leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% mais; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Maker's Mark is een small batch bourbon, gedistilleerd in Lorento, Kentucky, door Beam Suntory. de productie is begonnen in 1954 toen T. William "Bill" Samuels Sr. de Burks Distillery kocht. De eerste fles Maker's Mark is gebotteld in 1958. Kenmerkend voor het uiterlijk is de plastic wrap om de flessenhals die oogt als gesmolten wax.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel